Calculator

Hallo en welkom! Bezig met de elektra van jouw camper, of alvast aan het voorbereiden? Dan ben je hier aan het juiste adres! Om een elektrisch systeem te ontwerpen, moet je eerst weten wat je verbruik ongeveer is. Aan de hand daarvan kun je bijvoorbeeld bepalen hoeveel Watt aan zonnepanelen jij moet monteren. 

Om jouw geschatte verbruik te bepalen, zul je het vermogen (Watt) van alle apparaten die jij wilt gebruiken moeten opzoeken. Dit vind je op de oplader van het apparaat, de gebruiksaanwijzing of op Google. Bedenk vervolgens hoelang je dit apparaat denkt te gebruiken.

Deze gegevens kun je direct hieronder in de calculator invoeren. Let op: er zijn twee kolommen. Eén voor 12 Volt en één voor 230 Volt.

Vind je de elektriciteit nog spannend, weet je niet zo goed waar je moet beginnen of wil je net wat extra informatie? Wij hebben, speciaal voor jouw een uitgebreid (e)Boek geschreven over de elektriciteit in campers. 😄

12 Volt
Je wilt zo veel mogelijk apparaten gaan gebruiken/laden op 12 Volt. Voor het opladen van je telefoon of tablet gebruik je het liefst USB-lader, niet via de omvormer i.v.m. verlies.

In de onderstaande kolom vul je jouw applicaties/apparaten die je wilt gaan gebruiken. Klik op Lot en Gijs op Reis verbruik om te zien wat ons verbruik is.

230 Volt
Niet alle apparaten kunnen op 12 volt worden aangesloten, denk aan je Nespresso machine of een magnetron. In dat geval zal je een omvormer moet gebruiken. 

In de onderstaande kolom vul je jouw applicaties/apparaten die je wilt gaan gebruiken. Klik op Lot en Gijs op Reis verbruik om te zien wat ons verbruik is.

Wil je alle onderdelen netjes in een schema plaatsen? Dat kan! En om je een handje te helpen, hebben we 3 bestanden ontwikkeld waar je jouw unieke schema in kunt ontwerpen. Download het bestand hier!
Bekijk hoe het werkt: 

Disclaimer: Camper-Elektra.com werkt samen met affiliate partijen, zoals Ective, Amazon en Renogy. Wanneer je iets koopt via een link op deze website, ontvangen we een kleine commissie. Jij betaalt echter precies hetzelfde! Op deze manier help jij ons met het onderhouden en uitbreiden van deze website. Dus: win-win!

Lotte en Gijs op Reis | Camper-elektra.com

Over ons

Wij zijn Lotte & Gijs (op reis). Een Nederlands koppel dat, je raadt het al, graag reist! Wij wonen in een door ons zelf omgebouwde Mercedes Sprinter, samen met onze blije hond Noor. Onze avonturen kun je hier volgen!

Reviews
Elektra Schema's
Wij gebruiken
Blog berichten
Winkelwagen