Ective SSI Review | Camper-elektra.com

Ective SSI Review 2024: onze ervaring na 3 jaar

Ective SSI | Camper-elektra.com

Ons oordeel

4.5/5

De Ective SSI is uniek in de markt. Eén apparaat dat is voorzien van een omvormer, acculader, omschakelautomaat én MPPT-laadregelaar. Het is ook nog eens geschikt voor elk type accu. Met drie jaar garantie en een prijs vanaf €410,- lijkt het de ideale oplossing. Dit geldt echter niet voor iedereen. Ben je benieuwd of dit apparaat voor jou geschikt is? Lees dan onze review.

Ective SSI 10 – 12/1000/20
De Ective SSI is uniek in de markt. Eén apparaat dat is voorzien van een omvormer, acculader, omschakelautomaat én MPPT-laadregelaar. Het is ook nog eens geschikt voor elk type accu. Met drie jaar garantie en een prijs vanaf €410,- lijkt het de ideale oplossing. Dit geldt echter niet voor iedereen. Ben je benieuwd of dit apparaat voor jou geschikt is? Lees dan onze review.

Voordelen:

 • Duitse gründlichkeit (degelijkheid ;))
 • Goedkoper dan Victron
 • Je hebt maar één apparaat nodig i.p.v. drie
 • Zonnepanelen eenvoudig aan te sluiten
 • Drie jaar garantie

Nadelen:

 • Geen modulair ontwerp
 • Ventilator hoorbaar tijdens gebruik walstroom
 • Beperking acculader/MPPT-lader (max. 20A)
 • Duitse klantenservice

Over Ective

Tijdens het ontwerp van ons elektrische systeem waren wij op zoek naar een omvormer, acculader en MPPT-laadregelaar. De producten van Victron kwamen in de zoekresultaten als eerste naar voren. Maar een 1000 Watt omvormer, 20A acculader en 20A MPPT-laadregelaar kostte gezamenlijk al snel zo’n €800,-. En als we voor de MultiPlus zouden kiezen, werd dit zelfs €980,-. 

Als echte Nederlanders zetten we onze zoektocht voort, op zoek naar een goedkoper alternatief. Op een gegeven moment kwamen we het bedrijf Ective tegen. Zij boden een product aan die aan al onze wensen voldeed: de Ective SSI. Hierdoor hoefden we geen drie apparaten te installeren, maar één. En het mooiste: het kost minder dan de helft ten opzichte van Victron!

Ective is een fabrikant van off-grid stroomvoorzieningen, ontwikkeld in Duitsland. Het productassortiment bestaat uit meer dan 300 artikelen. Denk hierbij aan verschillende huishoudaccu’s, acculaders, omvormers, zonnepanelen etc.

Onze Ective SSI review

Lotte en ik (Gijs) reizen ondertussen bijna twee jaar en delen hierbij graag onze ervaring met de Ective SSI 15. Deze review is vanuit persoonlijke ervaring geschreven en is dus niet gesponsord. Wil je meer over ons weten? Klik dan hier.

Ective SSI

 • Beschikbaar in vijf varianten: SSI 10, 15, 20, 25 en 30. 
 • 20A acculader (walstroom)
 • 20A MPPT-laadregelaar (zonnepanelen)
 • Voorzien van ingebouwde omschakelautomaat 
 • Minimaal 1000 Watt zuivere sinus omvormer (afhankelijk van het type)
 • Geschikt voor elk type batterij: loodzuur- (gel, AGM en semi-tractie) en lithiumaccu’s

Samenvatting

De Ective SSI is een krachtig 4-in-1 apparaat, dat is voorzien van een omvormer, acculader, omschakelautomaat en MPPT-laadregelaar. En het is ook nog eens geschikt voor elk type accu. Om het apparaat van een afstand te kunnen bedienen, is het handig om een afstandsbediening erbij te bestellen. Door te kiezen voor een Ective SSI vereenvoudig je jouw elektrische installatie en bespaar je ruimte, tijd en geld. 

Heb je een grotere acculader of MPPT-laadregelaar nodig (>20A)? Dan is een Ective SSI niet voor jou geschikt. Voor jou hebben we aan het eind van deze blog een aantal alternatieven voorgesteld, zoals een Ective CSI of Victron MultiPlus.

Voor als je liever een video bekijk: 

Inhoudsopgave

Verschillende mogelijkheden van de Ective SSI

Zoals eerder vermeld, zijn er vijf verschillende varianten van de Ective SSI verkrijgbaar: 10, 15, 20, 25 en 30. Het cijfer staat voor het aantal Watt dat de omvormer kan leveren: De SSI 10 heeft een omvormer met een vermogen van maximaal 1000 Watt. Een SSI 15 dus 1500 Watt etc. Het apparaat is te verkrijgen in 12 en 24 Volt.

Omvormer

De Ective SSI wordt geleverd met een zuivere sinus omvormer. De grootte (Watt) is afhankelijk van de variant. De omvormer kan gedurende twee seconden een piekspanning leveren van 200% van het vermogen en 150% gedurende tien seconden. De SSI 10 kan dus gedurende twee seconden 2000 Watt leveren en 1500 Watt voor tien seconden. De omvormer heeft een gemiddeld verlies van 10%.

Onze beoordeling:
5/5

Wij gebruiken de omvormer dagelijks voor het opladen van onze laptops en het fijnmalen van bananen met onze staafmixer. We zetten de omvormer eenvoudig aan en uit met onze afstandsbediening. 

Ook de zwaardere apparaten werken prima op deze omvormer. Zo hebben we tijdens de bouw van onze camper regelmatig zonder problemen onze stofzuiger met een vermogen van 1200 Watt hierop aangesloten.

20A acculader voor walstroom & omschakelautomaat

De Ective SSI heeft een ingebouwde acculader, waarmee je via de walstroom je huishoudaccu kunt opladen. Deze acculader levert maximaal 20 Ampère per uur.

Ook is de Ective SSI voorzien van een omschakelautomaat. Zodra er verbinding met de walstroom is, schakelt het apparaat automatisch om van de huishoudaccu naar het 230v stroomnet.

Onze beoordeling:
4/5

In de 12 maanden dat wij reizen, hebben we één keer aan de walstroom gestaan. Niet omdat het moest, maar omdat het kon. Hier merkten we dat je de ventilator tijdens het laden van je accu regelmatig hoort. 

De 20 Ampère acculader zal voor de meeste mensen voldoende zijn. Een 220 Ah loodzuuraccu die voor de helft leeg is, zal met ongeveer 6 á 7 uur vol zijn.

20A MPPT laadregelaar voor zonnepanelen

Het apparaat is uitgerust met een MPPT-laadregelaar, zoals de Victron SmartSolar. Deze levert maximaal 20 Ampère per uur. Elk model (van de SSI 10 t/m de SSI 30) is voorzien van dezelfde grootte MPPT-laadregelaar. Volgens de fabrikant kun je hier maximaal 550 Watt aan zonnepanelen (maximaal 70 Volt) op aansluiten.

Als we dit zelf even na rekenen, dan gebruiken we hiervoor de tool van Victron. Volgens de berekening kun je twee zonnepanelen van 175 Watt verbinden met een 20A MPPT-laadregelaar, dus in totaal 350 Watt.

MPPT laadregelaar berekenen | Camper-elektra.com

In deze berekening gaat men uit van het ideale scenario: zonnepanelen op het zuiden onder een hoek van 35 graden. De panelen op het dak van je camper liggen echter waarschijnlijk plat. Ook ben je afhankelijk van de weersomstandigheden, het seizoen waarin je reist, de kwaliteit van je zonnepanelen en nog meer. (Tweakers heeft er een forum aan toegewijd, voor de geïnteresseerden.)

Zonnepanelen hoek | Camper-elektra.com

Al deze factoren hebben invloed op het rendement. Liggen je panelen plat op het dak, dan berekenen we een verlies van 20%. De berekening luidt dan:

175 Watt x 2 zonnepanelen = 350 Watt. 350 Watt x 1,20 (namelijk 20% verlies) = 420 Watt.

Volgens onze berekening is het voor het behalen van maximaal rendement niet aan te raden om meer dan 420 Watt aan zonnepanelen te installeren.

Onze beoordeling:
5/5

Als het zonnetje even schijnt, is onze huishoudaccu binnen mum van tijd weer vol. Voor onze 2 x 100 Watt zonnepanelen is deze 20A MPPT-laadregelaar meer dan voldoende. 

Volgens de fabrikant zou je maximaal 550 Watt aan zonnepanelen kunnen installeren, echter hebben we berekend dat dit getal aan de hoge kant ligt. Onze berekening komt uit op 420 Watt. Heb je dus meer dan 420 Watt aan zonnepanelen? Dan zou een Ective SSI niet de meest rendabele keuze voor jou zijn. 

Welke accu’s zijn geschikt

De Ective SSI is geschikt voor elk type accu: loodzuur- (gel, AGM en semi-tractie) en lithiumaccu’s. Het voltage waarmee de accu wordt geladen (bulk- en absorptiefase), ligt rond de 14,4 Volt. De onderhoudsspanning (druppellading) ligt op 13,6 Volt.

Voor het gebruik van een lithiumaccu is het belangrijk dat er een BMS (Battery Management System) aanwezig is. Dit systeem beveiligt namelijk tegen een te grote lading, ontlading etc.

Ective Accu grootte | Camper-elektra.com

Als je van plan bent om de omvormer op het maximale vermogen te gaan gebruiken, is het raadzaam je aan de geadviseerde accucapaciteit te houden. Gebruik je net als ons de omvormer alleen maar voor bijvoorbeeld het opladen van je laptop en een staafmixer? Dan zou je ook een kleinere accu kunnen overwegen. Wil je meer over camper huishoudaccu’s weten? Lees dan hier onze blog hierover. Ben je benieuwd hoeveel capaciteit jouw huishoudaccu moet hebben? Bereken het hier eenvoudig!

Onze beoordeling:
5/5

De Ective SSI is geschikt voor elk type accu. Daarnaast heeft het diverse aansluitingen (plug&play), dus hoe eenvoudig wil je het hebben! Zelf hadden wij een 230Ah semi-tractie accu van het merk Varta. Mocht de zon niet schijnen, dan konden wij hier ongeveer 3 dagen mee off-grid staan.

Tegenwoordig hebben wij een 100Ah lithiumaccu van het merk Renogy. Hiermee kunnen wij 2 dagen off-grid staan.

Afstandsbediening

We zien vaak dat omvormers zijn weggewerkt op plekken waar je niet eenvoudig bij kunt. Dat is ook bij ons het geval! Daarom is het handig om een afstandsbediening erbij aan te schaffen, zodat je de Ective SSI eenvoudig of afstand kunt bedienen. 

Je wilt namelijk niet dat de Ective SSI (dit geldt ook voor andere omvormers) continu aan blijft staan. Waarom niet? Het sluipverbruik van een omvormer is aanzienlijk. Dan betekent dat het alsnog stroom verbruikt, ook al is er geen apparaat op aangesloten. Voor een Ective SSI 10 bedraagt het sluipverbruik ongeveer 0,8 ampère per uur. Voor een SSI 30 is dit ongeveer 1,2 ampère per uur. Ter vergelijking: een Ective SSI 10 die continu aanstaat, is vergelijkbaar met vier plafondspots van 2,5 Watt die continu staan te branden!

De Ective afstandsbediening is voorzien van een ‘accumonitor’. Dit zijn vijf ledlampjes die een indicatie geven van de resterende capaciteit van de camper huishoudaccu. Let op: dit is geen duidelijke weergave, omdat er wordt gemeten over het voltage. Daarnaast zijn het slechts vijf indicatielampjes en geeft het geen exact percentage weer. Je kunt daarom beter een ‘echte’ accumonitor aanschaffen, zoals een Victron smartshunt.

Meer weten over een accumonitor? We hebben er een blog over geschreven, die je hier kunt lezen.

Onze beoordeling:
4/5

De afstandsbediening doet wat hij moet doen en heeft drie standen, waarvan één de uitstand. Als het apparaat uit staat, blijft de MPPT-laadregelaar wel werken. Je accu wordt dus opgeladen als de zon schijnt, terwijl de Ective SSI uitstaat en dat is precies wat je wilt! 

De overige twee standen zijn de UPS-stand en de ECO-stand. Hieronder staat beschreven wat deze standen inhouden.

UPS: Zonnepanelen worden gebruikt om de accu te laden en de walstroom voedt de 230 Volt apparaten. 

ECO: Zonnepanelen worden gebruikt om de accu te laden en voedt de 230 Volt apparaten.

De omvormer staat uit en is verbonden met walstroom: de accu wordt geladen via de acculader (20A) en stopcontacten worden doorgeschakeld.

Aansluitingen

Het apparaat is relatief eenvoudig op de huishoudaccu aan de sluiten. Er zijn twee plus en twee min aansluitingen, voorzien van een M8-draadverbinding. Vanaf deze M8-draadverbinding leg je een kabel naar je verdeelstrip of huishoudaccu.

Walstroom kun je ook rechtstreeks aansluiten op de daarvoor bestemde terminal. Let er wel op dat je de stroom via een aardlekautomaat laat verlopen.

Het aansluiten van de zonnepanelen is al helemaal eenvoudig. Dit werkt namelijk via twee MC4-connectoren. Je bevestigt heel eenvoudig de zonnepanelen door simpelweg de MC4-connectoren in de Ective SSI-connectoren te klikken.

Maak jouw unieke schema met onze Camper Elektra Schema’s.
Bekijk ze hier

 

Walstroom aansluiting Ective SSI | Camper-elektra.com
Aansluiting walstroom
Zonnepaneel aansluiting Ective SSI | Camper-elektra.com
Aansluiting zonnepanelen
Onze beoordeling:
5/5

Doordat je maar één apparaat hebt, is het aansluiten een stuk eenvoudiger en houd je meer ruimte over. We hebben een aantal elektra schema’s voor onder ander de Ective SSI ontwikkeld. Heb je dus een Ective SSI of ga je er eentje aanschaffen, en wil je deze netjes  en automatisch in een elektra schema plaatsen? Dan kun je dat hier heel eenvoudig doen!

Bouwkwaliteit en afmetingen

Het apparaat heeft een blauw/zwarte aluminium behuizing en voelt erg degelijk aan. De knoppen en aansluitpunten voelen ook stevig aan, behalve de stekkers van de zonnepanelen. Deze voelen wat instabiel aan, wat wellicht door de lengte van de connectoren komt.

De afmeting van de SSI 15 is 450x220x150mm (LxBxH) en weegt 6.5 kg. De afmetingen van de overige modellen kun je hier vinden.

Onze beoordeling:
5/5

We hebben hier vrij weinig aan toe te voegen. Het is gewoon Duitse gründlichkeit!

Alternatieve mogelijkheden

Het kan natuurlijk zijn dat een Ective SSI niet aan jouw verwachtingen of eisen voldoet, bijvoorbeeld omdat je een hogere wattage aan zonnepanelen op je dak installeert. Ook dan zijn er nog een aantal alternatieven. Je kunt ook kiezen voor een Ective CSI of Victron MultiPlus.

Ective CSI

Dit apparaat werkt hetzelfde als de SSI, alleen heeft deze geen MPPT-laadregelaar. Dit is dus een erg goed alternatief in het geval je meer dan 420 Watt aan zonnepanelen installeert. Je kunt in zo’n geval dus overwegen om de CSI aan te schaffen. Je bespaart al snel zo’n €400 t.o.v. een Victron MultiPlus. Bekijk hier de mogelijkheden van de Ective CSI.

De Ective apparaten zijn voor veel gebruikers een kwalitatief prima omvormer voor een nette prijs, als je niet het budget hebt en/of alle features nodig hebt van een Victron.

Victron MultiPlus

De MultiPlus werkt in de basis hetzelfde als de Ective CSI. De MultiPlus heeft alleen nog wat extra mogelijkheden, zoals het uitlezen en bedienen van het apparaat met je smartphone. Ook heeft het een PowerAssist modus. Hiermee kan de MultiPlus méér stroom afnemen dan het netstroom toelaat. Bij overbelasting ‘helpt’ de MultiPlus dus mee, dat daarvoor energie uit de accu gebruikt. De Victron is volledig te configureren en laadt ook veel sneller de accu bij. Zeker bij een lithiumaccu kan dat erg handig zijn. Als het budget voor jou een minder belangrijke rol speelt dan deze handige functionaliteiten, dan is de Victron wellicht de beste optie voor jou.

Is de Ective SSI geschikt voor jou?

De Ective SSI is voor iedereen geschikt die uit de voeten kan met een acculader en MPPT-laadregelaar met een capaciteit van 20 Ampère. Een Ective SSI vereenvoudigt je elektrische installatie en je bespaart al snel zo’n €400,– t.o.v. een Victron MultiPlus. 

Het apparaat heeft ook zeker nadelen: wil je via de walstroom met meer dan 20A opladen? Dan is een SSI niet ideaal voor jou. Ook als je meer dan 420 Watt aan zonnepanelen wilt installeren, is de Ective SSI niet de beste keuze, omdat je dan niet het maximale rendement uit jouw zonnepanelen kunt halen. 

Een ander nadeel is dat je elektrische installatie niet modulair is. Als je MPPT-laadregelaar kapot gaat, kun je deze niet eenvoudig vervangen. Als je in dit geval nog recht hebt op garantie, dan zul je het gehele apparaat moeten opsturen. Het gevolg is dat je dan geen gebruikt meer kunt maken van je zonnepanelen, walstroom en omvormer. 

Ondanks de nadelen zouden wij bij een volgende camper zeker nogmaals voor een Ective SSI kiezen. We gebruiken het apparaat gedurende het afgelopen jaren elke dag en zijn er zeer tevreden over!

Ga jij je droomcamper bouwen, maar vind je de elektriciteit nog spannend, weet je niet zo goed waar je moet beginnen of wil je net wat extra informatie? Wij hebben, speciaal voor jouw een uitgebreid (e)Boek geschreven over de elektriciteit in campers.

Lotte en Gijs op Reis | Camper-elektra.com

Over ons

Wij zijn Lotte & Gijs (op reis). Een Nederlands koppel dat, je raadt het al, graag reist! Wij wonen in een door ons zelf omgebouwde Mercedes Sprinter, samen met onze blije hond Noor. Onze avonturen kun je hier volgen!

31 gedachten over “Ective SSI Review 2024: onze ervaring na 3 jaar”

 1. Hallo. Fijn jullie ervaringen te lezen. Ik heb ook een SSI-15 voor mijn caravan gekocht met een LifePo accu van 100AH en 2 zonnepanelen van 120wh. Alles werkt inmiddels. Wel vond ik de ventilator veel te veel lawaai maken. Hier heb ik een oplossing voor gemaakt om een variabele spanningsregelaar er tussen te zetten. Deze heb ik zelf gemaakt maar ze zijn ook te koop voor een paar euro. De ventilator heeft een minimale spanning nodig van 5.5v. 6v is dan in feite voldoende. Aan 7v zit je dan wel aan de veilige kant. Waar ik wel mee zit is dat de lader zichzelf pas uitschakeld bij 10.5v. Dat is lastig want de accu schakeld dan ook zichzelf uit en start niet meer op met de Ective. Je moet er fan een externe spanning opzetten om hem weer te activeren. Ik heb gezocht naar een extra onderspanning beveiliging maar heb die nog niet gevonden. Ik heb wel een simpele shunt meter met monitor maar daar kan ik niet mee schakelen. Welke opties zou je mij willen adviseren?

  1. Hi Cees,

   Je zou eens kunnen zoeken naar een BMS (Batterij Management systeem) voor je huidige Lithium accu. Dit systeem beveiligt tegen over- en onderspanning van je accu.

   Gijs

   1. Hoi kunnen jullie mij vertellen wat er gebeurt als ik bijvoorbeeld max 110v aan zonnepaneel opbrengst. Op mijn ective ssi 20 laat komen? Schakeld hij dan uit? Of raakt hij overbelast

  2. Wat je dus wil is dat de omvormer (ruim) uitschakelt voor dat de accu leeg is. Je kunt je apparaten vervangen door andere (Victron bv) die wel beter te programeren zijn. Als je toch de bestaande apparaten wilt blijven gebruiken kun je de omvormer voor de gek houden: zet in de kabel van de afstandbediening een schakeling/relais dat de afstandbediening onderbreekt (dus de omvormer uitschakelt) bij een bepaald accuvoltage (LVD of low voltage disconnect). Zorg er dan voor dat dit voltage wat hoger is dan het voltage waarbij de omvormer zichzelf uitschakelt.

 2. Hey guys, bedankt voor de review.
  Wat me niet duidelijk was is op welke stand van de remote dan de batterijen laden op walstroom. De 3 standen die jullie bespraken was het steeds van de MPPT te doen..
  Klopt het ook dat de CSI dan gelijk mag laden op walstroom tegelijk met een andere MPPT?
  Alvast bedankt!
  Wim

  1. Hi Wim,

   Bedankt voor je berichten, ik zal de blog even aanpassen om het te verduidelijken.
   Als de SSI uit (stand 0) staat en je bent verbonden met de walstroom zal de accu geladen worden door de acculader (20A).
   De CSI kan je accu via de walstroom laden vergelijk met een aparte MPPT laadregelaar.

   Let wel op:
   De laadstroom moet bij voorkeur niet hoger zijn dan 20% van de accucapaciteit (20A voor een 100 Ah accu). De temperatuur van een accu zal met meer dan 10°C toenemen als de laadstroom dit percentage overschrijdt en de levensduur verkorten. Dit betreft loodzuur accu’s.

   Gijs

 3. Hi Many thanks for your useful review. I’ve just been setting up my SSI 15 and find it puzzling that the AC-In LED does not light up when the device is plugged in. It only comes on when the inverter is switched on. At first I thought that the unit was dead on arrival. When plugged to mains power and in the OFF mode there is no indication that it is doing anything.

 4. Hallo.
  Ik heb de ssi 25 in combinatie met de Ective Lifepo4 120 Ah in mijn camper gebouwd. Verder heb ik aan de startaccu een puur sinus convertor naar 230v. Deze voedt de SSI 25 via de walstroom ingang. Volgens mij zou dat moeten werken en daarmee wordt een laadbooster overbodig. Klopt mijn redenering?

 5. Hallo

  Weet je toevallig ook of dat ik separate een lader paralel erbij kan zetten ivm dat de spanning van de ective niet de 14.8v haalt wat nodig is voor een VHF 250A cadmium accu (AGM) ik heb ective al benaderd maar geven er geen antwoordt op. Een vreemde situatie want de accu’s worden nu tot 80% vol geladen en vrees het ergste als er nu niet snel een boost lading (repair sulferatie) wordt gedaan.
  De 14.8v lader en de ective die maar tot 14.4 gaat en niet geschikt is dus voor AGM. Ook de amperage zou hoger moeten zijn voor een goed geladen AGM accu zo rond de 0,2c

  Ik benieuwd naar je antwoordt

  Mvg Gerard

  1. Hi Gerard,

   Vervelende situatie!
   Heb je al een acculader gevonden die je parallel wil schakelen? Wellicht kunt je dit probleem bij de leverancier van je extra acculader neerleggen!

 6. ik zag een berekeningsfout voor rendementsverlies horizontaal panelen.
  Al deze factoren hebben invloed op het rendement. Liggen je panelen plat op het dak, dan berekenen we een verlies van 20%. De berekening luidt dan:

  175 Watt x 2 zonnepanelen = 350 Watt. 350 Watt x 1,20 (namelijk 20% verlies) = 420 Watt.

  je moet die 20% ven het vermogen aftrekken, en niet erbij tellen.
  even ter info.

  1. Hi Johan,

   2 zonnepanelen van 175 Watt hebben in optimale stand een opbrengst van 20A. Doordat de panelen plat op het dak liggen rekenen we een verlies van 20%. Om het verlies te compenseren, zodat de 20A gehaald wordt, moet er meer dan 350 Watt aan zonnepanelen worden geïnstalleerd.

   Gijs

   1. dag Gijs, dat stond er niet bij.
    ik heb net 600w aan panelen op caravan geplaatst, en de ective ssi25 aangesloten.
    Mijn ervaring is dat de panelen zelden meer als 50% van de capaciteit halen, en Ective geeft aan dat maximaal 550 watt aan vermogensingang panelen mag zijn, wat ik in de praktijk nooit zal halen.
    Heb een Lifepo 4 accu 100Ah.
    Dus lijkt me dit geen probleem.

 7. hoi, ik heb je tekening gekocht voor een Ective SSI20. Welke zekering/aardlek qua waarde zet je vóór de omvormer, en welke zekering/aardlek ná de omvormer? Heb je daar ideeen of meer info over? ik kan hierover heel weinig vinden op de site of manual van Ective.

  Harm Johan

  1. Hi Harm Johan,

   Wij gebruiken hiervoor twee keer een 10A aardlekautomaat. Deze is ook in 6A of 16A verkrijgbaar.

   Jouw Ective SSI kan 2000W genereren op 230V is dit 8,7A (2000W/230V). Je zou dus voor een 10A variant kunnen kiezen.

   Als je verdere vragen hebt mag je dit in het vervolg mailen naar: info@camper-elektra.com

   Gijs

   1. Oke dank, nog 1 vraagje over de Ective SSI. Waarom hebben alle andere laders een instelling om de lading aan te passen naar bijv lithium accus, maar de ective blijkbaar niet? Ik heb ook de Renogy dc dc lader waarin je dat kunt/miet aanpassen… hoe doet de ective dit icm lithium accus?

 8. Hans Kerkhoven

  Ik ben in het bezit van de SSI 15 die ik net heb aangesloten
  Begrijp niet wat ik verkeerd heb gedaan maar in 0 stand op de afstandsbediening (RC4)heb ik geen walstroom.
  Voor de duidelijkheid de omvormer staat ook op 0 zoals dat moet met een afstandsbediening.
  Ook de lampjes AC charge en AC in branden niet.

  Mvg. Hans

  1. Hallo Hans,
   Ook bij mij hetzelfde euvel, geen AC herkenning en geen AC charge. Laadde ook werkelijk niet bij!
   Na demontage van de SCI 25 bleek de 10A zekering die naast de 230V ingaande spanning stekker zit compleet te zijn weggesmolten in zijn fitting! De zekering zelf was nog heel, al zag die er niet uit.
   Ben benieiuwd wat bij jou het probleem was dat AC en AC charge niet werkte.

  2. Ik heb hetzelfde probleem. Bij walstroom aansluiten geen reactie van de omvormer.( geeft wel knipperend licht) Accu laadt niet bij. Op display geeft hij niet aan dat hij aan het laden is. Trekt mijn huishoudaccu leeg. Lijkt dat de omschakeling niet werkt? Kortom omvormer werkt niet met walstroom. Ssi15

    1. Dennis van Egmond

     Hallo Gijs, ik heb hetzelfde probleem als Hans en Marco. Weet je misschien ondertussen meer van dit probleem dan hier staat? Is er een reactie van Ective?
     Mvg Dennis

    2. Hi Gijs, ik lijkt hetzelfde probleem te hebben als Hans, Ludi en Marco. Weet je al of zij antwoord hebben gekregen van Ective, zoals je hierboven vraagt? Of weet je zelf ondertussen al meer af van dit probleem?
     Mvg Dennis

  3. Johannes Korstanje

   Hoi Gijs,

   Ik ervaar precies hetzelfde probleem met mijn ective ssi 15 als hier word besproken. Ik heb wel gemerkt dat wanneer ik mijn zonnepanelen loskoppel werkt de walstroom wel maar zodra ik ze aansluit niet meer. Ik vroeg me af of hier ondertussen al iets meer duidelijkheid over is?

   Groetjes Johannes

   1. Hi,

    Staat je Ective niet op de Eco toevallig stand? Als deze uit (0 stand) staat zal de Ective voorrang geven aan de walstroom. Staat de Ective op Eco modus, geeft deze voorrang aan de zonnepanelen.

 9. Hallo Gijs,

  Ik zou 2 zonnepanelen 140 w , een 100 Ah LPF Renogy batterij en een Ective 15 SSI in mijn camper willen plaatsen…
  1-is een BMS in die batterij ingewerkt of moet dat apart aangekocht worden ?
  2-Mag ik de Ective in een geïsoleerde “doos” inbouwen, rechtstreeks verbonden door een voldoende groot rooster naar buiten toe ?
  Dit om storend ventilatorgeluid te reduceren ? Wel een afstandsbediening aanschaffen.
  Dank bij voorbaat.
  Manuel

  1. Hi,

   Renogy heeft een interne BMS.
   Betreft de SSI, die heeft wel voldoende ruimte nodig om zijn warmte kwijt te kunnen. De specificaties hiervan kun je vinden in de handleiding.
   Onze ervaring is, dat wanneer de accu wordt geladen of er een zware belasting plaatsvindt, de ventilator aanslaat.

   Gijs

 10. Jonas Besbrugge

  Hallo Gijs, allen,

  Ik heb een SSI10 besteld, nu vraag ik mij af, de dimenties zijn LBH 380*220*150. Maar dat is enkel voor de basisplaat.
  Ik vrees dat de connectoren voor het zonnepaneel wel gaan uitsteken voor de lokactie die ik nu voor zien had. Ofwel moet ik de C4 concectoren vervangen. Iemand ervaring mee?

  Met vriendelijke groeten!
  Jonas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Disclaimer: Camper-Elektra.com werkt samen met affiliate partijen als Ective, Amazon en Bol.com. Daarmee ontvangen wij een kleine commissie over aankopen die op deze websites worden gedaan. Jij betaalt echter hetzelfde bedrag als wanneer je deze websites rechtstreeks zou bezoeken en daar een aankoop zou doen. Op deze manier help jij ons met het onderhouden en uitbreiden van deze website. 

De Ective SSI is uniek in de markt. Eén apparaat dat is voorzien van een omvormer, acculader, omschakelautomaat én MPPT-laadregelaar. Het is ook nog eens geschikt voor elk type accu. Met drie jaar garantie en een prijs vanaf €410,- lijkt het de ideale oplossing. Dit geldt echter niet voor iedereen. Ben je benieuwd of dit apparaat voor jou geschikt is? Lees dan onze review.
Winkelwagen