Starterspakket plus e-trailer

Smart-Camper met de producten van E-Trailer

Het bedieningspaneel uit een camper komt je misschien wel bekend voor; de capaciteit van je accu wordt er weergegeven, maar ook het niveau van je vers- en vuilwatertank, vaak niet al te duidelijk aangegeven. Sinds een aantal jaren kan dit ook op een andere manier, namelijk met een app op je smartphone en een bijbehorend apparaat van het bedrijf E-Trailer.

Inhoud

E-Trailer

Sinds 2017 zijn de producten van E-Trailer al op de markt, en dat zijn er nogal wat. Om te beginnen heb je een starterspakket nodig; je kunt kiezen uit de Plus- of Basisvariant. Dit is een module die je installeert in de camper of caravan en zorgt voor de verbinding tussen de losse modules en de smartphone-app.

Op dit starterspakket kun je dus verschillende modules aansluiten, denk aan een sensor voor de bandenspanning of voor de temperatuur in de koelkast, de inhoud van de gasfles, zelfs het waterniveau kan worden bijgehouden. Later bespreken we alle mogelijkheden.

Het starterspakket van E-Trailer

Er zijn twee varianten van het starterspakket: Plus & Basis. Beide varianten zijn standaard voorzien van E-Level, E-Volt (later meer info) en een Bluetooth-verbinding.

Het grootste verschil zit hem in de connectiviteit. Met de Plus-variant is het mogelijk om verbinding te maken met het internet door middel van een ingebouwde (e)simkaart. Hierdoor kun je bijvoorbeeld op afstand uitlezen (vanaf januari 2024) wat de status is van jouw huishoudaccu, een waarschuwing bij beweging of het openen van een deur of dakluik!

Daarnaast heeft het Plus-pakket een ingebouwde GPS-tracker, waardoor je altijd kunt zien waar jouw camper staat. De Basis-variant heeft alleen connectiviteit via Bluetooth en heeft dus geen ingebouwde GPS-tracker.

Beschikbare modules

Er zijn dus verschillende modules die je kunt koppelen met het starterspakket van E-Trailer. Hieronder worden ze allemaal uitgelicht: 

E-Level

E-Level is de digitale waterpas; hiermee kun je eenvoudig bekijken of je camper of caravan waterpas staat. Deze module zit standaard inbegrepen in het starterspakket van E-Trailer.

e-level e-trailer

E-Volt

Met de E-Volt module, die standaard is inbegrepen in het starterspakket van E-Trailer, heb je op je smartphone direct zicht op de spanning die de huishoudaccu van je camper op dat moment levert. Het is een handige functie omdat je een waarschuwing krijgt op je smartphone als de spanning te laag wordt, waardoor je tijdig maatregelen kunt nemen. Dit is best handig. Bovendien kan de E-Volt module worden aangepast aan elk type accu, of het nu een loodaccu, AGM- of lithiumaccu is, en maakt het verbinding via Bluetooth.

Hoewel de E-Volt module je in staat stelt om de capaciteit van de huishoudaccu (ongeveer) uit te lezen, is het belangrijk op te merken dat dit apparaat niet 100% accuraat is, omdat het alleen naar de spanning kijkt. Voor een weergave die nauwkeuriger is, is het beter om een accumonitor te installeren. Met een accumonitor krijg je een gedetailleerder inzicht in de daadwerkelijke capaciteit van je huishoudaccu.

E-volt e-trailer

E-Track&Trace

De naam zegt het al: een track&trace systeem, alleen mogelijk bij het starterspakket Plus. Hiervoor is wel een internetabonnement nodig, de kosten hiervan bedragen €99,95 per jaar.

Het E-Track&Trace systeem is een waardevolle toevoeging aan het Plus-starterspakket van E-Trailer. Met een ingebouwde batterij en E-sim voor GPS-verbinding via internet, heb je bereik in heel Europa en delen van Afrika. Op het starterspakket zit een waterpas sensor (voor de E-Level). Deze detecteert of je stil staat of rijdt. Zo lang je stil staat wordt de locatie 1 keer per uur ge-update, als je rijdt is dit continue. Bekijk de volledige dekking hier.

Het systeem geeft constant signaal bij voertuigbeweging, heeft een handige alarmfunctie voor ingestelde veiligheidszones en biedt een speciale geheugenmodus (stallingmodus) voor wintermaanden. Hierdoor blijf je te allen tijde op de hoogte van de locatie van je caravan of camper, waar je ook bent.

E-Track&Trace

E-Pressure

Met deze module kun je eenvoudig de temperatuur en spanning van je banden monitoren. Je kunt ze eenvoudig op het ventiel schroeven en ze zijn voorzien van anti-diefstal moeren. Mocht de temperatuur te hoog zijn, of de bandenspanning te laag, dan krijg je automatisch een berichtje op de telefoon. Je kunt tot maximaal 10 ventieldoppen toevoegen aan het systeem.

E-pressure e-trailer

E-Switch

Hiermee hoef je je geen zorgen te maken over een open raam of dakluik bij het wegrijden. De draadloze sensoren detecteren dit direct, waardoor je binnen een fractie van een seconde een melding op je smartphone ontvangt. Zo kun je op tijd stoppen en voorkomen dat er iets beschadigt.

 

Sensor e-trailer

E-Load

Een handige module voor caravans. Je kunt namelijk een compleet neuswiel bestellen met daarin een kogeldrukmeter. Zo kun je op 2 kg nauwkeurig meten hoe zwaar de kogeldruk is!

E-load e-trailer

E-Waterlevel

Hiermee kun je de huidige watertank voorzien van een waterstandmeter. Deze kun je zelf plaatsen en is geschikt voor de meeste watertanks. Je kunt weer een melding krijgen als het waterreservoir bijna leeg is!

E-Temperature

Je raadt het al, een thermometer. Hiermee kun je dus aflezen wat de temperatuur is in het woongedeelte of bijvoorbeeld in de koelkast. Met het starterspakket Plus heb je vanaf 2024 via het internet inzicht op afstand. Heb je bijvoorbeeld een hond en wil je deze een tijdje achterlaten? Dan is het prettig om te weten wat de temperatuur is binnen in de camper.

E-Gaslevel

En met de (voor nu) laatste module kun je de inhoud van de gasfles monitoren. Ook hierbij kun je weer een melding op je mobiel krijgen als het niveau onder een bepaald percentage komt. Dit apparaat is geschikt voor zowel stalen als aluminium gasflessen, niet voor kunststoffen. Benieuwd of jouw gasfles geschikt is? Klik dan hier.

Conclusie

Al met al heeft E-Trailer een prachtig assortiment aan slimme apparatuur waarmee je veel kunt monitoren en creëert zo een overzichtelijk systeem. Je moet ervan houden en het natuurlijk kunnen betalen; het starterspakket Plus kost €349,95 en de verschillende modules zijn vanaf €59,95 beschikbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DisclaimerCamper-Elektra.com werkt samen met affiliate partijen, zoals Ective, Amazon en Renogy. Wanneer je iets koopt via een link op deze website, ontvangen we een kleine commissie. Jij betaalt echter precies hetzelfde! Op deze manier help jij ons met het onderhouden en uitbreiden van deze website. Dus: win-win!

Winkelwagen